Praktijkbedrijf Urban OUTKA

Wij hebben een maatschappelijk en sociaal doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg te helpen naar horeca en hospitality professionals. Urban OUTKA levert hiermee een bijdrage aan een gezond en duurzaam stedelijk leven in Utrecht, geïnspireerd op de Urban-stijl.

Ons praktijkbedrijf heeft als doel:

  • de zakelijke en maatschappelijke markt kennis laten maken met deze Urban-stijl en andersom;
  • mensen via een stage-, werkervaringsplek of leer- & werktraject in hun kracht zetten en op weg helpen naar zelfstandig ondernemerschap in de horeca en of hospitality branche.

Het​ ​traject​ ​van​ ​de​ ​deelnemer

Praktijkbegeleiding​ ​naar​ ​zelfstandig​ ​ondernemerschap
Voor de deelnemer die ervan droomt om ‘iets voor zichzelf te beginnen’ in de Horeca en of Hospitality branche. Tijdens deze begeleiding komen vragen aan bod zoals; past ondernemen wel bij mij; hoe zorg ik ervoor dat dit succesvol wordt en blijft; welke eigenschappen heb ik nodig; hoe ga mijn dienst/product verkopen; wil ik als zzp-er, freelancer aan de slag of wil ik doorgroeien naar een organisatie en mensen in dienst nemen? De deelnemer staat met zijn kwaliteiten, kennis, vaardigheden en wensen centraal. Wij ondersteunen de deelnemers tijdens het starterstraject, inschrijving Kamer van Koophandel, belastingaspecten en Ondernemersvaardigheden en netwerken.

Wij investeren in de deelnemers en vragen de deelnemers in ons te investeren!

De Bedoeling

 

We hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Onze organisatie zorgt voor professionele begeleiding “on the job” van deelnemers binnen de horeca en Hospitality branche. We stimuleren de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers via een praktisch traject. Met als doel om na een bepaalde periode door te kunnen stromen naar zelfstandig ondernemerschap. En we helpen de deelnemers met de eerste stappen richting het ondernemerschap door ondernemerscoaching, cursussen of trainingen in samenwerking met onze partners.

De Fasering

 

De fasering is als volgt:
● Maand één: de basis ondernemersvaardigheden toepassen in de praktijk
● Maand twee: de deelnemer leert zijn ervaringsplek zien als eigen onderneming
● Maand drie-twaalf: gericht op het starten van de eigen onderneming, onder begeleiding evenementen organiseren, inkoop,  klantgerichtheid & sales, taken uitvoeren als assistent manager, netwerken

Doorlooptijd​ ​traject
Deelnemers krijgen via praktijkbedrijf Urban OUTKA, in beginsel een ervaringsplek aangeboden voor een periode van minimaal drie maanden tot een jaar. De deelnemers verrichten minimaal drie dagen per week tussen de 4 & 9 uur per dag en minimaal 24 uur per week.